a
ZALAEGERSZEGI HORGÁSZ EGYESÜLET
hivatalos honlapja


Magyar horgászkártya igénylése

Az online (interneten keresztüli) igénylést minden horgász elvégezheti, egy kis odafigyeléssel. A művelet végén a fizetéshez bankkártya szükséges, ennek hiányában csak a regisztrációs pontokon lehet csekket kérni, tehát a regisztrációt és az igazolvány igénylését is csak ott lehet elvégezni.
Akinek nincs számítógépe, internet kapcsolata, elvégezheti az  "online" regisztrációt más (családtag, stb.) gépéről is, de tudni kell, hogy egy e-mail címről csak egy regisztrációt lehet indítani.
Kezdésként javasolt az adókártyát beszkennelni vagy fényképet készíteni róla és feltölteni a gépre. Arra kell vigyázni, hogy a kép éles, olvasható legyen, és a szélek párhuzamosak legyenek.  Ha úgy fényképezzük a kártyát, a  vakut feltétlenül kapcsoljuk ki, mert különben a kép csillogni fog, a számsor nem lesz olvasható!

A belépéshez elég a böngésző (Firefox, Opera stb.) címsorába beírni: "horgaszjegy.hu" (idézőjelek nélkül), de a keresőbe is beírhatjuk: "horgászjegy", majd az első találatnál beléphetünk az oldalra. Vagy ide kattintva is beléphetünk: https://horgaszjegy.hu/online  

Az oldalt legördítve olvashatók az egyes lépések. A lap alján lévő "Kártyaigénylés online" feliratra kattintva lehet elkezdeni a műveletet. Először a feljövő kép jobb oldalán a "Felhasználói regisztrációra" kell kattintani. Ide be kell írni a saját (vagy használt) e-mail címet, megadni a jelszót (ami nem azonos a belépő jelszóval, nekünk kell kitalálni egyet, minimum 6 karakterből álljon, egy nagybetűvel és két számmal), és elfogadni a tájékoztatót és feltételeket. Ezután kell ismét a "Felhasználói regisztrációra" kattintani.

Ezután hamarosan érkezik egy e-mail a megadott címre, amiben a megadott linkre kattintva lesz végleges a regisztráció. (A rendszer terheltségétől és a használt internetkapcsolat sebességétől függően ez az idő lehet rövidebb vagy hosszabb. Próbáink során volt néhány másodperc, de volt egy nap is) . A használt levelező-programtól függően előfordulhat, hogy a kapott e-mail a "Promóciók", vagy akár a "Levélszemét" mappába kerül, erre is érdemes figyelni!

A válaszban lévő kék sorra (linkre) kattintva elindul az igénylés folyamata. A személyes adatok megadásánál figyelni kell arra, hogy a születési dátumot nem beírni kell, hanem a mellette lévő "naptár" ikon segítségével kell a dátumot kiválasztani! Az adóigazolványról nem elég a képet feltölteni, kézzel is be kell írni a kártyán található számsort a megfelelő helyre! Az adóigazolvány képének feltöltése után az "Egyeztetés", gombra kell kattintani, amivel a képen lévő adatok és a beírt adatok egyeztetése történik. A válaszidő itt is változó lehet!

Ezután folytatni kell az adatok bevitelét (lakcím, egyesületi tagság, illetve tagságok. Az egyesületi tagság kezdetének beírásánál is a naptár-ikont kell használni, nem pedig beírni a dátumot!).  Az egyesületi tagság kezdetének beírása "opcionális", vagyis ha valaki nem tudja a dátumot, nem kötelező beírni.

Ha minden rendben ment, jöhet végső lépés a "fizetés". Az igazolvány díja 2.200 Ft. Bankkártyáról lehet utalni, ebben az oldal segít. Itt is ügyelni kell az adatok beírására (például a kártya lejárati dátumát is be kell írni). Sikeres fizetés esetén ismét kapunk egy e-mailt a megadott címünkre, ami a számlát is tartalmazza. Ezután már csak várni kell, míg (várhatóan 30-60 napon belül) ajánlott levélben megérkezik az új horgászkártyánk, ami a jövőben a horgászigazolványt helyettesíti (tehát papír alapú állami jegy, fogási napló, területi jegy továbbra is szükséges lesz). Tudni kell még, hogy a gyermekhorgászokat is regisztrálni kell, de nekik a horgászkártya kiváltása nem kötelező.


****

horgászbál
2019. február 23-án megtartottuk egyesületi horgászbálunkat.
Az eseményről készült fotók ide kattintva tekinthetők meg!

****

2018. szeptember 29-én megtartottuk  Szili Zoltán, egyesületünk tavaly elhunyt alelnökének emlékére szervezett halfogó versenyünket. A kellemetlen, viharos széllel érkező erős hidegfront ellenére 15 fő jelentkezett, mindannyian becsülettel helytálltak a kora reggel még meglehetősen csípős időben. A fogásokra sem lehetett panasz, pedig az erős északi szél alaposan feladta a leckét minden versenyzőnek. A dévérek, kárászok és egyéb keszegfélék (és a sajnos újra megjelent törpeharcsák) mellett külön figyelmet érdemel a Takács Imre által fogott gyönyörű compó, valamint a Szenténé Toplak Ildikó által fogott ponty, amiről sokáig úgy tűnt, hogy kiérdemeli a legnagyobb hal címet. A verseny vége előtt nem sokkal azonban Kiss Tibornak sikerült szákba terelnie egy még nagyobbat, ami 3 kiló 83 dekás volt. Ezzel ő nyerte el a Szili család által felajánlott díjat. A mérlegelés és az eredményhirdetés után minden résztvevőt vendégül látták Sziliék egy csülkös babgulyásra, ami Szili Attila szakácstudását dícsérte.

compó
Takács Imre és a compó


ponty
Szenténé Toplak Ildikó és a majdnem győztes ponty

ponty
A győztes ponty, melyet Kiss Tibor fogott

****

2018-tól a halastavakon is csak állami horgászjeggyel szabad horgászni!

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja a horgászok figyelmét, hogy 2018. január 1-jétől már a halgazdálkodási létesítményeken, halastavakon történő horgászat esetén is kötelező állami horgászjegyet vagy turista állami horgászjegyet váltani. Az engedélyváltás elmulasztása súlyos szankciókat von maga után. A vonatkozó jogszabályok ismeretének hiánya senkit sem mentesít az előírások betartása alól.

Érdemes elolvasni a NÉBIH oldalán a részletes szabályozást.****

2017. december 12-én, alapszabályunknak és a törvényi előírásoknak megfelelően, megtartottuk tisztújító küldöttközgyűlésünket. Az összejövetel – az előírtakon kívül – két ok miatt is szükségessé vált. Alelnökünk, Szili Zoltán váratlan halála miatt új alelnököt is kellett választani, ezen kívül Tóth István, eddigi elnökünk egészségügyi okok miatt lemondott.  A beszámolók elhangzása után, a jelölőbizottság - alapos munkát követően - az egyesület új elnökére és új alelnökére tett javaslatait a küldöttek ellenvetés nélkül elfogadták, majd az egyhangú szavazás eredményeként egyesületünk új elnöke Horváth István („órás Pista”) alelnöke pedig Takács Imre lett.  A Fegyelmi bizottság új tagja (Horváth István helyett) Tóth Lajos lett.
Tóth István, 36 évig volt egyesületünk elnöke. Önzetlen munkájának elismeréseként az „Egyesületünk örökös tiszteletbeli elnöke” címmel tüntette ki a küldöttközgyűlés.
Végezetül - beszámolója után – Hegedűs József, egyesületünk könyvelője – szintén korára és egészségi állapotára való tekintettel - lemondott posztjáról.


A Zalaegerszegi Horgász Egyesület vezetése a következőképpen alakult:

Elnökség:

Elnök: Horváth István
Alelnök: Takács Imre
Gazdaságis: Némethy Sándor

Vezetőségi tagok:

Belső István
Cser Miklós
Kiss Tibor
Molnár Imre
Molnár József
Pers Lajos Árpád
ifj. Szili Zoltán

Felügyelő bizottság :

Elnök: dr. Paksa István
Tagok:  dr. Kámán Lajos, Mester Csaba

Fegyelmi bizottság :

Elnök: Molnár József
Tagok: Szalai Endre, Tóth Lajos

Ifjúsági-  és versenybizottság :

Elnök: ifj. Szili Zoltán
Tagok: Belső István, Pers Lajos Árpád


Szavazás
Szavazás


Tóth István
A leköszönő elnök, Tóth István

Hegedűs József
Hegedűs József és Némethy Sándor

Elnökök
Az új és a régi elnök, Horváth István és Tóth István

Takács Imre
Az egyesület új alalnöke, Takács Imre
****
Mély megrendüléssel tudatjuk a horgásztársakkal, hogy
 egyesületünk alelnöke

Szili Zoltán
Szili Zoltán

életének 71. évében váratlanul elhunyt.
2017. október 13-án  végső búcsút vettünk tőle
Zalaegerszegen, a Göcseji úti temetőben.
Emlékét megőrizzük!

Zalaegerszegi Horgász Egyesület***

Fórumozó horgásztársaink figyelmébe!

Mivel a honlapunk fórumának eddig helyet adó freeforum.hu 2015. február 28-tól megszűnt, horgász fórumunkat áttelepítettük egy másik szolgáltatóhoz. Az új fórum elérhetősége:  http://zegihe.hungarianforum.com/

Az új helyen sajnos mindenkinek újra kell regisztrálnia, a korábbi regisztrációk megszűnnek. Van egy rossz hír is: a  rendszer a freemail címeket nem fogadja el! Tehát a regisztráláshoz más szolgáltatónál (citromail, gmail stb.) kell egy e-mail címet létrehozni, vagy a meglévő, nem freemailes címet kell használni.

A felhasználónévben (Nickname) kis-és nagybetűket, számokat egyaránt lehet használni, de mindenképpen betűvel kell kezdődnie. A regisztráció érvényesítése után érdemes az egyéni beállításokat átnézni, szükség esetén módosítani. Érdemes a menüsorban található GY.I.K (Gyakran Ismételt Kérdések) részt elolvasni, sok ismeretet ad a fórum használatához.

Sok sikert kívánunk, és mindenkit várunk új fórumunkban!


*****Vissza az oldal tetejére


NYITÓLAP  ALAPSZABÁLY  RÓLUNK  KÉPEK  ESEMÉNYEK  HÍREK  ARCHÍVUM  HORGÁSZREND  JEGYÁRAK  VIZEK  JÓ TUDNI  VICCEK