a
ZALAEGERSZEGI HORGÁSZ EGYESÜLET
hivatalos honlapja


Magyar horgászkártya igénylése

Az online (interneten keresztüli) igénylést minden horgász elvégezheti, egy kis odafigyeléssel. A művelet végén a fizetéshez bankkártya szükséges, ennek hiányában csak a regisztrációs pontokon lehet csekket kérni, tehát a regisztrációt és az igazolvány igénylését is csak ott lehet elvégezni.
Akinek nincs számítógépe, internet kapcsolata, elvégezheti az  "online" regisztrációt más (családtag, stb.) gépéről is, de tudni kell, hogy egy e-mail címről csak egy regisztrációt lehet indítani.
Kezdésként javasolt az adókártyát beszkennelni vagy fényképet készíteni róla és feltölteni a gépre. Arra kell vigyázni, hogy a kép éles, olvasható legyen, és a szélek párhuzamosak legyenek.  Ha úgy fényképezzük a kártyát, a  vakut feltétlenül kapcsoljuk ki, mert különben a kép csillogni fog, a számsor nem lesz olvasható!

A belépéshez elég a böngésző (Firefox, Opera stb.) címsorába beírni: "horgaszjegy.hu" (idézőjelek nélkül), de a keresőbe is beírhatjuk: "horgászjegy", majd az első találatnál beléphetünk az oldalra. Vagy ide kattintva is beléphetünk: https://horgaszjegy.hu/online  

Az oldalt legördítve olvashatók az egyes lépések. A lap alján lévő "Kártyaigénylés online" feliratra kattintva lehet elkezdeni a műveletet. Először a feljövő kép jobb oldalán a "Felhasználói regisztrációra" kell kattintani. Ide be kell írni a saját (vagy használt) e-mail címet, megadni a jelszót (ami nem azonos a belépő jelszóval, nekünk kell kitalálni egyet, minimum 6 karakterből álljon, egy nagybetűvel és két számmal), és elfogadni a tájékoztatót és feltételeket. Ezután kell ismét a "Felhasználói regisztrációra" kattintani.

Ezután hamarosan érkezik egy e-mail a megadott címre, amiben a megadott linkre kattintva lesz végleges a regisztráció. (A rendszer terheltségétől és a használt internetkapcsolat sebességétől függően ez az idő lehet rövidebb vagy hosszabb. Próbáink során volt néhány másodperc, de volt egy nap is) . A használt levelező-programtól függően előfordulhat, hogy a kapott e-mail a "Promóciók", vagy akár a "Levélszemét" mappába kerül, erre is érdemes figyelni!

A válaszban lévő kék sorra (linkre) kattintva elindul az igénylés folyamata. A személyes adatok megadásánál figyelni kell arra, hogy a születési dátumot nem beírni kell, hanem a mellette lévő "naptár" ikon segítségével kell a dátumot kiválasztani! Az adóigazolványról nem elég a képet feltölteni, kézzel is be kell írni a kártyán található számsort a megfelelő helyre! Az adóigazolvány képének feltöltése után az "Egyeztetés", gombra kell kattintani, amivel a képen lévő adatok és a beírt adatok egyeztetése történik. A válaszidő itt is változó lehet!

Ezután folytatni kell az adatok bevitelét (lakcím, egyesületi tagság, illetve tagságok. Az egyesületi tagság kezdetének beírásánál is a naptár-ikont kell használni, nem pedig beírni a dátumot!).  Az egyesületi tagság kezdetének beírása "opcionális", vagyis ha valaki nem tudja a dátumot, nem kötelező beírni.

Ha minden rendben ment, jöhet végső lépés a "fizetés". Az igazolvány díja 2.200 Ft. Bankkártyáról lehet utalni, ebben az oldal segít. Itt is ügyelni kell az adatok beírására (például a kártya lejárati dátumát is be kell írni). Sikeres fizetés esetén ismét kapunk egy e-mailt a megadott címünkre, ami a számlát is tartalmazza. Ezután már csak várni kell, míg (várhatóan 30-60 napon belül) ajánlott levélben megérkezik az új horgászkártyánk, ami a jövőben a horgászigazolványt helyettesíti (tehát papír alapú állami jegy, fogási napló, területi jegy továbbra is szükséges lesz). Tudni kell még, hogy a gyermekhorgászokat is regisztrálni kell, de nekik a horgászkártya kiváltása nem kötelező.

****

2018. szeptember 29-én megtartottuk  Szili Zoltán, egyesületünk tavaly elhunyt alelnökének emlékére szervezett halfogó versenyünket. A kellemetlen, viharos széllel érkező erős hidegfront ellenére 15 fő jelentkezett, mindannyian becsülettel helytálltak a kora reggel még meglehetősen csípős időben. A fogásokra sem lehetett panasz, pedig az erős északi szél alaposan feladta a leckét minden versenyzőnek. A dévérek, kárászok és egyéb keszegfélék (és a sajnos újra megjelent törpeharcsák) mellett külön figyelmet érdemel a Takács Imre által fogott gyönyörű compó, valamint a Szenténé Toplak Ildikó által fogott ponty, amiről sokáig úgy tűnt, hogy kiérdemeli a legnagyobb hal címet. A verseny vége előtt nem sokkal azonban Kiss Tibornak sikerült szákba terelnie egy még nagyobbat, ami 3 kiló 83 dekás volt. Ezzel ő nyerte el a Szili család által felajánlott díjat. A mérlegelés és az eredményhirdetés után minden résztvevőt vendégül látták Sziliék egy csülkös babgulyásra, ami Szili Attila szakácstudását dícsérte.

compó
Takács Imre és a compó


ponty
Szenténé Toplak Ildikó és a majdnem győztes ponty

ponty
A győztes ponty, melyet Kiss Tibor fogott

****

2018-tól a halastavakon is csak állami horgászjeggyel szabad horgászni!

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja a horgászok figyelmét, hogy 2018. január 1-jétől már a halgazdálkodási létesítményeken, halastavakon történő horgászat esetén is kötelező állami horgászjegyet vagy turista állami horgászjegyet váltani. Az engedélyváltás elmulasztása súlyos szankciókat von maga után. A vonatkozó jogszabályok ismeretének hiánya senkit sem mentesít az előírások betartása alól.

Érdemes elolvasni a NÉBIH oldalán a részletes szabályozást.


****

2018-ban nem lesz egyesületi horgászbál!

Sok éves sorozat szakad meg az idén. Mivel az elmúlt pár évben észrevehetően csökkent a résztvevők száma, de tavaly már éppen csak sikerült elérni a minimális létszámot, a vezetőség és a küldöttközgyűlés döntése alapján az idén nem szervezünk horgászbált. Az ok nagyon prózai: ha nincsen elég jelentkező, a bevétel nem fedezi a kiadások költségét. Bár nehéz volt a döntés, mégis meg kellett hozni, mert vagy csak aránytalan részvételi díj emeléssel lehett volna kigazdálkodni a szükséges pénzt, vagy komoly ráfizetéssel kellett volna számolni.

****

2017. december 12-én, alapszabályunknak és a törvényi előírásoknak megfelelően, megtartottuk tisztújító küldöttközgyűlésünket. Az összejövetel – az előírtakon kívül – két ok miatt is szükségessé vált. Alelnökünk, Szili Zoltán váratlan halála miatt új alelnököt is kellett választani, ezen kívül Tóth István, eddigi elnökünk egészségügyi okok miatt lemondott.  A beszámolók elhangzása után, a jelölőbizottság - alapos munkát követően - az egyesület új elnökére és új alelnökére tett javaslatait a küldöttek ellenvetés nélkül elfogadták, majd az egyhangú szavazás eredményeként egyesületünk új elnöke Horváth István („órás Pista”) alelnöke pedig Takács Imre lett.  A Fegyelmi bizottság új tagja (Horváth István helyett) Tóth Lajos lett.
Tóth István, 36 évig volt egyesületünk elnöke. Önzetlen munkájának elismeréseként az „Egyesületünk örökös tiszteletbeli elnöke” címmel tüntette ki a küldöttközgyűlés.
Végezetül - beszámolója után – Hegedűs József, egyesületünk könyvelője – szintén korára és egészségi állapotára való tekintettel - lemondott posztjáról.


A Zalaegerszegi Horgász Egyesület vezetése a következőképpen alakult:

Elnökség:

Elnök: Horváth István
Alelnök: Takács Imre
Gazdaságis: Némethy Sándor

Vezetőségi tagok:

Belső István
Cser Miklós
Kiss Tibor
Molnár Imre
Molnár József
Pers Lajos Árpád
ifj. Szili Zoltán

Felügyelő bizottság :

Elnök: dr. Paksa István
Tagok:  dr. Kámán Lajos, Mester Csaba

Fegyelmi bizottság :

Elnök: Molnár József
Tagok: Szalai Endre, Tóth Lajos

Ifjúsági-  és versenybizottság :

Elnök: ifj. Szili Zoltán
Tagok: Belső István, Pers Lajos Árpád


Szavazás
Szavazás


Tóth István
A leköszönő elnök, Tóth István

Hegedűs József
Hegedűs József és Némethy Sándor

Elnökök
Az új és a régi elnök, Horváth István és Tóth István

Takács Imre
Az egyesület új alalnöke, Takács Imre
****
Mély megrendüléssel tudatjuk a horgásztársakkal, hogy
 egyesületünk alelnöke

Szili Zoltán
Szili Zoltán

életének 71. évében váratlanul elhunyt.
2017. október 13-án  végső búcsút vettünk tőle
Zalaegerszegen, a Göcseji úti temetőben.
Emlékét megőrizzük!

Zalaegerszegi Horgász Egyesület


**** 

Egyesületünk irodájában a következő jegyeket árusítjuk:

Alapdíjak 2018. évre Felnőtt Ifjúsági Női 70 év feletti Gyermek
Állami jegy+fogási napló 2200 Ft 2200 Ft
2200 Ft 200 Ft 200 Ft
Szövetségi tagdíj 2000 Ft 1000 Ft 1000 Ft 1000 Ft
Egyesületi tagdíj 2000 Ft 2000 Ft 2000 Ft 2000 Ft
Gyermeksport hozzájárulás 150 Ft 150 Ft 150 Ft
Összesen 6350 Ft 5200 Ft 5350 Ft 3350 Ft 200 Ft


Külön megvásárolható horgász igazolvány 750 Ft


***

Fórumozó horgásztársaink figyelmébe!

Mivel a honlapunk fórumának eddig helyet adó freeforum.hu 2015. február 28-tól megszűnt, horgász fórumunkat áttelepítettük egy másik szolgáltatóhoz. Az új fórum elérhetősége:  http://zegihe.hungarianforum.com/

Az új helyen sajnos mindenkinek újra kell regisztrálnia, a korábbi regisztrációk megszűnnek. Van egy rossz hír is: a  rendszer a freemail címeket nem fogadja el! Tehát a regisztráláshoz más szolgáltatónál (citromail, gmail stb.) kell egy e-mail címet létrehozni, vagy a meglévő, nem freemailes címet kell használni.

A felhasználónévben (Nickname) kis-és nagybetűket, számokat egyaránt lehet használni, de mindenképpen betűvel kell kezdődnie. A regisztráció érvényesítése után érdemes az egyéni beállításokat átnézni, szükség esetén módosítani. Érdemes a menüsorban található GY.I.K (Gyakran Ismételt Kérdések) részt elolvasni, sok ismeretet ad a fórum használatához.

Sok sikert kívánunk, és mindenkit várunk új fórumunkban!


*****Vissza az oldal tetejére


NYITÓLAP  ALAPSZABÁLY  RÓLUNK  KÉPEK  ESEMÉNYEK  HÍREK  ARCHÍVUM  HORGÁSZREND  JEGYÁRAK  VIZEK  JÓ TUDNI  VICCEK